Koláč s jablky a mascarpone

by vanilkovylusk

Taky znáte ty chvíle, kdy máte chuť na něco lehkého, sladkého, ale hlavně rychle hotového? Tento koláč splňuje všechny tři požadavky.  Mascarpone dodá těstu vláčnost a v kombinaci s jablky dá vzniknout naprosté specialitě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

250 g hladké mouky

1 sáček instantního droždí

250 g mascarpone

400 g jablek

4 vejce

150 g třtinového cukru

špetka soli

½ lžičky vanilky

V míse prošlehejte vejce s cukrem a solí. Ve zvláštní míse rozmíchejte mascarpone vařečkou dohladka. Poté přidejte dvě lžíce vaječné směsi a vše promíchejte.  Přilijte zbytek směsi společně s prosetou moukou, vanilkou a droždím a spojte ve vláčné těsto.

Oloupaná jablka odstopkujte, nakrájejte na kostičky a přidejte do těsta.  Hotovou směs dejte do předem vymaštěné formy o průměru 28 cm. Pečte hodinu v troubě vyhřáté na 180°C. Vychladlý koláč můžete podávat posypaný vanilkovým cukrem.