Rebarborová bublanina

by vanilkovylusk

A je tady druhé kolo sklízení rebarbory. Jelikož mi tato zelenina chutná téměř v jakékoli podobě, rozhodla jsem se ji přidat do moučníku, který si mnozí z nás spojují pouze s takovými pojmy, jako jsou třešně nebo jahody. A výsledek? Druhý den bylo jaksi po bublanině, neboť nejen já jsem zjistila, že nejlepší je ráno k teplé kávě.

Na 1 bublaninu:

Rebarbora:

500 g rebarbory, nakrájené na kostičky

2 lžíce cukru

Základní těsto:

200 g hladké mouky

100 g cukru

40 g rozpuštěného másla

2 vejce

120 ml mléka

lžička vanilky

¼ balíčku prášku do pečiva

Svrchní vrstva těsta:

100 g hladké mouky

50 g medu

2 lžíce rostlinného oleje

1 vejce

60 ml mléka

V míse připravte základní těsto: rozmíchejte nejdříve vejce s cukrem do hladké směsi a postupně přidejte mouku, rozpuštěné máslo, vanilku, prášek do pečiva a mléko. Pečlivě promíchejte, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto.

V jiné misce smíchejte všechny suroviny na svrchní vrstvu těsta a opět by mělo vzniknout tekuté těsto.

V menším kastrole povařte rebarboru se dvěma lžícemi cukru (necelých pět minut) a poté ji propasírujte přes síto, abyste ji zbavili šťávy.

Vymastěte hlubší pekáč nebo dortovou formu o průměru 20 cm a vlijte základní těsto. Na něj rovnoměrně rozprostřete rebarboru a přikryjte svrchní vrstvou těsta. Pečte v troubě předehřáté na 160°C zhruba 40 minut.